در حال خواندن
همه چیز در رابطه با USB 4
0

USB 4 در راه است و به همراه خود یکی از ویژگی‌های کاربردی دنیای دیجیتال را نیز به ارمغان می‌آورد که در سال‌های گذشته به دلیل پیشرفت‌های بی‌حد و مرز فناوری یا به عبارتی مدرن‌سازی، آن را از دست داده بودیم! بله ویژگی USB هاب که به کاربر امکان می‌دهد به طور هم‌زمان چندین وسیله را از طریق تنها یک پورت USB به سیستم متصل نماید.

USB که مخفف عبارت Universal Serial Bus است طی دو دهه اخیر به عنوان یکی از موفق‌ترین استاندارد‌های صنعت آی‌تی شناخته شده است. توسعه USB به گواه اغلب کارشناسان همه‌جانبه و بسیار عریض و طویل بوده ولی اکنون فناوری جدید‌تر USB-C در انجام وظیفه به عنوان یک USB هاب ساده عملکرد خوبی ندارد و عملا نمی‌توان بهره مناسبی از آن در زمینه اتصال هم‌زمان چند دستگاه از طریق یک پورت USB-C به یک سیستم برد!

هاب‌های USB معمولی دارای کابلی هستند که از یک سو به خود هاب و از سوی دیگر به سیستم متصل می‌گردد و می‌توان تعدادی از دستگاه‌های جانبی که از اتصال USB پشتیبانی می‌کنند از جمله ماوس، صفحه کلید، آداپتور شبکه، حافظه اکسترنال و غیره را به صورت هم‌زمان به پورت‌های هاب متصل نمود.

بن هکر، مدیر بخش برنامه‌ریزی استراتژی‌های USB شرکت اینتل، در این رابطه گفت، USB 4 در دست توسعه است و به دلیل در راه بودن محصولات جدید با توانایی‌های بسیار بالاتر در آغاز سومین دهه هزاره سوم یعنی سال ۲۰۲۰، باید بتوانیم تمام ضعف‌ها و نواقص را برطرف سازیم. او که در مصاحبه‌ای در رویداد اینتل حضور یافته بود، USB 4 را به عنوان یک گزینه مناسب برای جایگزینی فناوری تاندربولت اینتل دانست که خود آن به عنوان جانشینی پرسرعت و البته گران‌قیمت برای USB معرفی شده بود.

به گفته او هدف از معرفی USB-C برقراری ارتباط بین یک کامپیوتر و موبایل و مدیریت تمام وظایف در این زمینه بوده است. هرچند که به طور کامل این قابلیت ایجاد نشده ولی به ما کمک نمود تا بتوانیم خودمان را به این هدف نزدیک‌تر سازیم. او ادامه می‌دهد که این تغییری بسیار مهم و نقطه عطف یک جهش بزرگ بوده است هرچند که از نظر بسیاری افراد، چندان به چشم نیاید.

سودمندی و کارایی خوب USB-C توانست بسیار از کاربران را به سوی خود جلب نماید و باعث دست کشیدن آنها از پورت‌های USB شود. در حقیقت USB-C به قدری خوب است که به راحتی می‌تواند جای بسیار از پورت‌های استاندارد در دنیا را بگیرد و به عنوان پورت‌ انتقال نیرو، صدا، ویدیو و دیگر پورت‌های قدیمی در لپ‌تاپ‌ها که طی این سال‌ها فضای زیادی را در دور و اطراف این دستگاه‌ها اشغال نموده‌اند، انجام وظیفه نماید. این بدین معنا خواهد بود که کارخانه‌های سازنده لپ‌تاپ می‌توانند اقدام به ادغام تعداد زیادی از این پورت‌های بلااستفاده کنند. مک‌بوک‌های اپل تنها یکی از این موارد هستند و در اینجاست که USB هاب‌ها می‌توانند بار دیگر وارد میدان شوند و نقش مهمی در مدیریت کارآمد دیوایس‌های متصل به سیستم ایفا نمایند.

USB قربانی آپگرید فناوری

باید اذعان نمود که USB در میان گرداب مدرن‌سازی فناوری به دام افتاد ولی تغییر کانکتور USB-C که اکنون در میان لپ‌تاپ‌ها، گوشی‌های اندروید و آی‌پد پرو‌های جدید رواج یافته است، توانست بار دیگر حیات را به آن باز گرداند. کابل‌های USB-C دارای طراحی قرینه هستند و لازم نیست شما به دنبال جهت صحیح برای اتصال آنها به سیستم باشید!

البته این تنها تغییر مهم نیست و گزینه‌های بیشتری نیز برای مثال زدن در مورد USB‌ها وجود دارد، در هر سری جدید‌تر، سرعت انتقال داده‌های نیز افزایش چشمگیری یافته است. در USB 3.0 به ۵ گیگابایت در ثانیه رسید و در USB 3.1 به ۱۰ گیگابایت و نهایتا در USB 3.2 جدید به ۲۰ گیگابایت در ثانیه افزایش یافت.

هکر در ادامه صحبت‌هایش گفت، USB در حال حاضر می‌تواند لپ‌تاپ‌ها و تعداد بی‌شماری از دستگاه‌های دیگر را از طریق فناوری USB Power Delivery شارژ نماید و alt modes نیز به شما این امکان را می‌دهد تا نمایشگر‌ها را با HDMI و کابل استاندارد پورت DisplayPort را به HDMI متصل نمایید و حتی پورت‌های USB-C گزینه‌ها بسیار بیشتری را پیش‌روی شما قرار می‌دهد. از سوی دیگر انعطاف‌پذیری و سازگاری alt modes نشان از پیچیدگی بالا و دشواری درک نوع اطلاعاتی است که در درون سیم‌های USB-C در جریان است و این یکی از مهم‌ترین عواملی است که مانع از تولید هاب USB-C می‌گردد.

فناوری تاندربولت  متفاوت عمل می‌کند. تراشه‌های کنترل کننده در هر انتها به مدیریت نوع داده‌های متنوع عبوری می‌پردازند و سپس آن اطلاعات را برای عبور با سرعتی بیش از ۴۰ گیگابایت بر ثانیه بر روی سیم‌ها قرار می‌دهند. سپس در سوی دیگر اتصال، این داده‌ها مجددا تفکیک می‌شوند. USB 4 براساس این فناوری بازسازی شده است و اینتل بعد از سال‌ها تلاش ناموفق برای جایگزین کردن فناوری تاندربولت  به عنوان استاندارد اصلی جریان انتقال داده، سرانجام تسلیم شده و تمرکز خود را برای بهینه‌سازی و رفع نواقص پورت محبوب و ارزان قیمت USB نهاد است.

بن هکر با اعلام این موضوع که USB جدید بسیار سریع‌تر از نسخه فعلی خواهد بود گفت، این فناوری به منظور ساخت هاب‌ها و زنجیره‌های بهم پیوسته طراحی شده و امیدواریم که بتوان دستگاه‌های مختلف را مانند دانه‌های زنجیر به یکدیگر متصل کرد. در این بین فناوری تاندربولت با تراشه جدیدش کمک بزرگی به این هدف اینتل نموده و دیگر نیازی به توسعه یک تراشه اضافی نیست اما ترکیب USB و تاندربولت آینده این فناوری را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.

هکر در پاسخ این سوال که این کار چه سودی به همراه خواهد داشت گفت، تاندربولت به افراد این اطمینان را می‌دهد که بدون ترس از مشکلات احتمالی مانند کابل‌های بی‌کیفیت کم سرعت یا کابل‌هایی که قدرت کافی برای شارژ کردن دستگاه را ندارند، از USB-C استفاده کنند. در حقیقت این کار به نام تاندربولت و به کام USB-C است و نهایتا عملکردی در بهترین سطح را شاهد خواهید بود.

دریافت اطلاعات از نقطه A به نقطه B

بن هکر اعلام نمود که این مسئله از نظر شرکت اینتل تنها یکی از شش محور مهم در پروژه بهینه‌سازی این فناوری حیاتی است. پنج آیتم دیگر شامل فرایند‌های تولید، معماری تراشه، حافظه، امنیت و نرم‌افزار است. بهبود فناوری اتصال و استاندارد آن برای افزایش عملکرد محاسباتی بسیار مهم است تا بتوان اطلاعات را از جایی که ذخیره شده به جایی که مورد نیاز است، برسانیم. در این رابطه اینتل چندین طرح را توسعه داده است که در این بین مهم‌ترین موارد را می‌توان گزینه‌های زیر دانست:

  • فناوری Intel’s Compute Express Link یا به اختصار CXL، که برای آسان‌تر نمودن فرایند‌های محاسباتی از CPU‌ها به تراشه‌های گرافیکی و دیگر تراشه‌های شتاب‌دهنده، امید زیادی بدان دارند.
  • کارت‌های اترنت شبکه سری جدید ۸۰۰ برای سرور‌ها که از یک فناوری به نام Application Device Queues استفاده می‌کنند و داده‌ها را با سرعتی بسیار بالا و کاملا پایدار انتقال می‌دهند.
  • فناوری فوتونیک سیلیکون جدید، که پای لیزر‌ها را برای ساخت تراشه‌هایی به منظور تولید فیبر‌های نوری شبکه پرسرعت‌تر به ماجرا می‌کشد. به طوری که آداپتور‌های جدید قادر خواهند بود ارتباط‌های پرسرعتی فراتر از ۴۰۰ گیگابایت در ثانیه را در فواصل بسیار طولانی برقرار سازند.

    جیم‌کلر، معاون ارشد بخش عملیات مهندسی سیلیکون اینتل نیز در این رابطه گفت: فناوری اتصال، هر چیزی در مورد ارتباطات را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. یک سمت، تراشه قرار می‌گیرد و در سوی دیگر، لینک‌های داده که به سرتاسر سیاره زمین کشیده شده است و این فاصله بسیار وسیع و گسترده خواهد بود.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر