در حال خواندن
کاسبی جدید بانک‌ها از محل کارمزد سرویس کارت به‌ کارت
0

از سال گذشته شرکت‌های پرداخت الکترونیک با هماهنگی بانک‌ها اقدام به ارایه سرویس کارت به کارت بر روی اپلیکیشن‌های پرداختی کردند سرویسی که در مدت کوتاهی توانست تعداد تراکنش‌های کل تراکنش‌های کارت به کارت را به یکباره چند برابر کند.

به گزارش نود فناوری – راه‌اندازی این سرویس کمک بزرگی برای مردم بود تا نه تنها نیازهای خود را با این سرویس پاسخ دهند بلکه از مراجعه حضوری به دستگاه‌های  ATM و مراجعه حضوری به شعب هم بی نیاز شوند. در عین حال بانک‌ها نیز به واسطه کاهش مراجعات به دستگاه‌های ATM‌ و نهایتا  خلوت شدن شعب از این فرآیند خوشحال بودند.

اما نکته جذاب موضوع این است که مردم برای  انتقال وجه از طریق سرویس کارت به کارت، کارمزد این سرویس را پرداخت می‌کنند و در این بین با افزایش تعداد تراکنش‌ها سرویس کارت به کارت خود محلی شد برای درآمدزایی بانک‌ها.

به نظر می‌رسد در حال حاضر برخی بانک‌ها اقدام به کاهش سقف تراکنش تا یک میلیون تومان در روز کرده‌اند که علت آن نیز اصلا مشخص نیست. برخی دیگر بانک‌ها هم هستند که اکنون با استفاده از کارت‌ آنها امکان انتقال وجه تا سقف سه میلیون تومان همانند دستگاه‌های ATM برقرار است، اما دسته جذاب‌تری وجود دارند که سقف سه میلیون تومانی را در سه تراکنش یک میلیون تومانی خرد کرده‌اند که در این صورت مردم به جای پرداخت کارمزد ۹۰۰ تومانی برای انتقال وجه سه میلیون تومانی می‌باید ۱۵۰۰ تومان برای انتقال سه تراکنش یک میلیون تومانی هزینه پرداخت کنند.

در حال حاضر نحوه تقسیم کارمزد به این شکل است که بانک پذیرنده ۳۰۰ تومان، ۱۰۰ تومان شتاب، ۵۰ تومان بانک مقصد و مابقی کارمزد باقی مانده نیز سهم بانک مبدا کارت می‌شود.

اما نکته قابل توجه در خصوص انتقال کارت‌ به کارت ‌از طریق اپلیکیشن‌های پرداختی با توجه به انتقال تراکنش به سوییچ بانک مبدا، بانک مبدا همزمان پذیرنده نیز می‌شود که سهم ۳۰۰ تومانی ثابت نیز به بانک مبدا تعلق می گیرد که در این حالت هر چقدر تراکنش‌ها خردتر باشد به نفع بانک‌هایی است که اقدام به این کار کرده‌اند.

برای پیگیری این موضوع با مدیران بانک مرکزی نیز تماس گرفتیم که متاسفانه پاسخی به تماس‌های ما نداند.

در هر حال موضوع عدم نظارت بر رفتارهای غلط گویا به رویه‌ای عادی در کشور تبدیل شده و در این بین مردم هستند که باید هزینه‌های رفتارهای فراقانونی برخی از سودجویان را در حوزه‌های مختلف پرداخت کنند.

 

دلیل کاهش سقف انتقال وجه بانکی در برخی اپلیکیشن‌ها چیست؟

مدتی است که سقف انتقال وجه در برخی تراکنش‌های اپلیکیشنی کاهش یافته که در این باره قائم مقام شرکت آسان پرداخت می‌گوید تصمیم‌گیری درباره سقف و انجام هر تراکنش با خود بانک‌هاست.

به گزارش ایسنا، اپلیکشین‌های انتقال وجه بانکی و غیربانکی کمک زیادی به کاهش مراجعه حضوری به دستگاه‌های خودپرداز و شعب بانک‌ها کردند و از این طریق مردم نیز به آسانی انتقال وجه خود را انجام می‌دادند.

این در حالی است که از مدتی پیش، گلایه‌هایی مبنی بر کاهش سقف انتقال وجه در این اپلیکیشن‌ها از سوی مردم مطرح شد؛ به طوری که پیش از این امکان انتقال وجه تا سه میلیون تومان در اپلیکیشن‌ها فراهم بود اما اکنون درباره برخی اپلیکیشن‌ها و بانک‌ها این رقم کاهش یافته است.

البته در حال حاضر سقف انتقال وجه در همه این اپلیکیشن‌ها و در بانک‌های مختلف باهم برابر نیست و ممکن است در اپلیکیشن‌های مختلف و از مبدأهای بانکی مختلف، سقف انتقال وجه متغیر باشد.

در همین راستا، مهدی شهیدی، قائم مقام شرکت آسان پرداخت (آپ)، درباره کاهش سقف انتقال وجه بین بانکی در این اپلیکیشن، گفت: «بخش‌نامه جدیدی ابلاغ نشده و تغییر خاصی در این اپلیکیشن صورت نگرفته است، بلکه این سیاست بانک‌هاست که سقف انتقال وجه را در اپلیکیشن‌های مختلف تا چه اندازه نگه دارند.»

او با بیان اینکه از روز اول هم طبق مقررات بانک مرکزی، سقف انتقال وجه در اپلیکیشن‌های غیربانکی یک میلیون تومان تعیین شده بود، اظهار کرد: تعدادی از بانک‌ها با مسئولیت خودشان انتقال وجه را تا سقف سه میلیون تومان تعیین کرده بودند و تعدادی از بانک‌ها نیز تا سقف یک میلیون تومان بود. برخی بانک‌ها نیز در ابتدا سه میلیون را در نظر گرفته بودند و پس از مدتی آن را به یک میلیون تومان کاهش دادند.»

قائم مقام شرکت آسان پرداخت با بیان اینکه این اپلیکیشن در این باره تصمیم‌گیر نیست و نباید هم باشد، تصریح کرد: «هر تراکنشی که اپلیکیشن آپ دریافت می‌کند را مستقیماً برای بانک مبدأ می‌فرستد و سیاست این بانک در میزان انتقال وجه تأثیرگذار است؛ در واقع بانک مبدأ تصمیم می‌گیرد که این تراکنش را انجام دهد یا خیر.»

او با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد از بانک‌هایی که با آسان پرداخت کار می‌کنند تراکنش‌ها را تا سقف سه میلیون تومان انجام می‌دهند، اظهار کرد: «برخی بانک‌ها مثل اقتصاد نوین تراکنش‌های یک میلیون تومانی تا سقف سه میلیون تومان را می‌پذیرند و برخی چون ملت و سامان نیز کلاً تا سقف یک میلیون تومان را انجام می‌دهند.»

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر