در حال خواندن
مجلس جلوی افزایش ۸ برابری قیمت اینترنت ایستاد
0

در حالی که دولت قصد افزایش ۸ برابری قیمت اینترنت را برای سال آینده در نظر گرفته بود، مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با این موضوع مخالفت کرد.

نود فناوری – نمایندگان درنشست علنی صبح امروز (یکشنبه، ۸ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی،در جریان بررسی بخش درآمدی جزئیات لایحه بودجه سال ۹۶ با حذف بند الحاقی تبصره ۱۸ این لایحه با ۱۷۹ رأی موافق، ۲۴ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

سلیمی در بررسی موارد مذکور این بودجه گفت: ۸ برابر شدن اینترنت به معنای ضرر رساندن به مردم است.

همچنین لاریجانی در پاسخ به اخطار سلیمی نماینده مردم محلات تصریح کرد: افزایش حدود ۸ برابری قیمت اینترنت مشکل ایجاد می کند اما خلاف قانون اساسی بودن بند مذکور برای بنده روشن نیست.

گفتنی است؛فریدون احمدی نماینده مردم زنجان در مجلس در مخالفت با بررسی بند الحاقی مربوط به هزینه های اینترنت گفت: بیت، بایت و اینترنت حساب و کتاب دارد.

وی با بیان اینکه فناوری اطلاعات یک صنعت است، تصریح کرد: امروز صنعت اطلاعات پیشران توسعه کشور است و در برنامه ششم تأکید شده قیمت اینترنت نصف شود،اما هم اکنون می خواهیم این مبلغ را به ۸ برابر اضافه کنیم.

لازم به ذکر است؛مرتضی خاتمی نماینده مردم ماهنشان در موافقت با بند الحاقی مذکور گفت: از درآمد حاصل می توان ظرفیتی برای دولت ایجاد کرد تا سود حداکثری برای شرکت فروشنده در شرایطی کنار گذاشته شود که قیمت ها نیز ثابت بماند.

به گزارش خانه ملت،در بند الحاقی حذف شده تبصره ۱۸ آمده بود که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است به ازای فروش هر مگابیت اینترنت، مبلغ ده (۱۰)ریال از شرکت های فروشنده أخذ و به حساب درآمد اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نزد خزانه‌داری کل‌کشور واریز نماید تا به‌منظور اجرای طرح پزشک خانواده،پیشگیری و پوشش کامل درمان افراد ساکن در روستاها و شهرهای دارای پنجاه هزار نفر جمعیت و پایین‌تر و جامعه عشایری و نیز تکمیل و تأمین تجهیزات بیمارستانی و مراکزبهداشتی و درمانی و کمک به هزینه درمان بیماران تحت پوشش نهادهای حمایتی و یا صعب‌العلاج هزینه شود.

 

در همین رابطه:

اخذ عوارض، قیمت اینترنت را تا ۶۶ درصد افزایش می دهد

مرکز پژوهش های مجلس در دو گزارش تخصصی خود، به الحاق تبصره اخذ ۱۰ ریالی عوارض از هر مگابیت اینترنت اعتراض کرد.
فناوران- مرکز پژوهش های مجلس به اظهارنظر کارشناسی درباره بندهای الحاقی کمیسیون تلفیق به بودجه سال ۱۳۹۶ پرداخت و در گزارش های جداگانه ای از اخذ عوارض از اینترنت انتقاد کرد.
براساس این گزارش در بند الحاقی به تبصره ۱۸ آمده است: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است به ازای فروش هر مگابیت اینترنت، مبلغ ۱۰ ریال از شرکت های فروشنده اخذ و به حساب درآمد اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نزد خزانه داری کل کشور واریز کند تا به منظور اجرای طرح پزشک خانواده، پیشگیری و پوشش کامل درمان افراد ساکن در روستاها و شهرهای دارای پنجاه هزار نفر جمعیت و پایین تر و جامعه عشایری و نیز تکمیل و تامین تجهیزات بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی و کمک به هزینه درمان بیماران تحت پوشش نهاد حمایتی یا صعب العلاج هزینه شود».
 نظر کارشناسی مرکز پژوهش ها
مرکز پژوهش های مجلس در گزارش بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق لایجه بودجه سال ۱۳۹۶ (کلیات بودجه) نوشته است: با وجود تصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده و تجمیع عوارض مختلف، هرساله در قانون بودجه عوارض مختلفی وضع می شود. وضع این گونه عوارض یک ساله ضمن آسیب رساندن به فضای کسب و کار با اصول بودجه ریزی سازگار نیست. ضمنا روش اصولی و منطقی برای جمع آوری درآمدها وضع مالیات بر اشخاص حقیقی و حقوقی است.
کمیسیون تلفیق بودجه در موارد متعددی از طریق کانال های غیرمعمول مجوز جمع آوری درآمدهایی را صادر کرده است. ازجمله در بند الحاقی ۳ به تبصره ۲۰ آمده است: «اختصاص ۱۰ درصد درآمد حاصل از تراکنش های الکترونیکی بانک مسکن به تامین مسکن خانوارهای نیازمند».
همچنین در بند الحاقی به تبصره ۱۸ آمده است: «اخذ مبلغ ۱۰ ریال به ازار فروش هر مگابیت از شرکت های فروشنده اینترنت و واریزی به حساب درآمد اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.»
همچنین مرکز پژوهش های مجلس در گزارش بررسی تبصره های مصوب کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، در نقد الحاقیه بند ۱۸ نوشته است:
۱- درحالی که دنیا به سمت ارزان کردن استفاده از فناوری های نو حرکت می کند، این گونه تصمیم ها موجب می شود کشور در جهت عکس حرکت کند.
۲- با اجرای این حکم هزینه استفاده از اینترنت به ویژه برای افرادی (کم درآمد) که از اینترنت با سرعت پایین استفاده می کنند، بین ۲۵ تا ۶۶ درصد افزایش می یابد.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به این موضوع، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: خوشبختانه مخالفت وزارت ارتباطات با طرح افزایش قیمت اینترنت به منظور کمک به سایر بخش‌ها ، مورد تائید نمایندگان قرار گرفت و این طرح در مجلس رد شد.

وی با اعلام تشکر از نمایندگان مجلس در این رابطه، گفت: سیاست وزارت ارتباطات همواره کاهش قیمت اینترنت به منظور حمایت از توسعه کسب و کارهای اینترنتی و کاهش هزینه‌های خانواده ها است و در همین راستا ما با طرح افزایش قیمت اینترنت مخالف بودیم.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر