در حال خواندن
هرکول پوآرو زنده می‌شود
0

شخصیت محبوب هرکول پوآرو با رمانی جدید به عرصه ادبیات باز می‌گردد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خانواده آگاتا کریستی موافقت کرده‌اند، نویسنده‌ای دیگر در داستانی جدید شخصیت هرکول پوآرو را زنده کند. این در حالی است که ۳۹ سال می‌شود هرکول پوآرو در هیچ داستانی حضور نداشته است. آگاتا کریستی ۳۸ سال پیش درگذشت.
این کتاب همچنین اولین اثری است که یکی از شخصیت‌های کریستی را پس از مرگ این نویسنده احیا می‌کند. قرار است این رمان را سوفی هانا نویسنده مطرح داستان‌های جنایی بنویسد و وعده داده شده داستان مملو از «سرنخ‌های شیطانی گمراه‌کننده» باشد که در داستان‌های کریستی به وفور دیده می‌شد.
خانواده کریستی تاکنون هیچ پیشنهادی برای ادامه داستان‌های آگاتا کریستی را قبول نکرده بودند، اما وقتی سوفی هانا با خط داستانی کامل و بدون نقص سراغ آن‌ها رفت، پیشنهادش را قبول کردند.
این کتاب جدید که فعلا نامی ندارد، سی و چهارمین کتابی است که کاملا به ماجراهای پوآرو می‌پردازد. قرار است این رمان سپتامبر سال آینده منتشر شود.
متیو ریچارد، نوه کریستی گفته برای خواندن این کتاب جدید «روزشماری» می‌کند و هانا نیز گفته از اینکه به من «اعتماد  کردند کاری مهم انجام دهم» خوشحال است.
این نویسنده افزود: «آشکار است که این کار کمی ترسناک است، و احتمالا برخی هم دلخور باشند. اما من خیلی هیجان‌زده هستم و تمام سعی و تلاشم را می‌کنم تا آگاتا کریستی و پوآرو را خجالت‌زده نکنم.»
او درباره طرح داستان که در ۱۰۰ صفحه نوشته شده و به خانواده کریستی نشان داده شده گفت: «خط داستانی رمانم پرپیچ‌وخم و سرشار از سرنخ‌های گمراه‌کننده است، همان چیزهایی که طرفداران رمان‌های کریستی با آن آشنا هستند.»
ریچارد که رئیس «آگاتا کریستی با مسئولیت محدود» است اشاره کرد ابراز امیدواری کرد کتاب‌خوانان با خواندن این رمان به خواندن دیگر رمان‌های پوآرو علاقه‌مند و بدین ترتیب نسل جدیدی از کتاب‌خوانان با پوآرو آشنا شوند.
هرکول پوآرو اولین بار حدود ۹۰ سال پیش و در سال ۱۹۲۰ در رمانی از کریستی ظاهر شد. این رمان «ماجرای اسرارآمیز در استایلز» نام دارد. پوآرو جدا از رمان‌ها در یک نمایشنامه به نام «قهوه تلخ» و بیش از ۵۰ داستان کوتاه کریستی نیز حضور داشته است.
پوآرو شخصیتی کاملا خیالی و اهل بلژیک است. نام این شخصیت برگرفته از نام دو شخصیت ادبی است: هرکول پوپو مخلوق ماری بلوک لوندز و موسیو پوآرو مخلوق فرانک هاول ایوانز. موسیو پوآرو افسر پلیس بازنشسته بلژیکی ساکن لندن بود که شباهت بسیاری به پوآروی کریستی داشت.
کریستی در زندگینامه‌اش گفته بود در نوشتن داستان‌های پوآرو تحت تاثیر سر آرتور کانن دویل بوده که او نیز تحت تاثیر ادگار آلن پو بوده است. پوآرو در سال ۱۹۲۶ با رمان «قتل راجر آکروید» به شهرت رسید. «قتل در قطار سریع‌السیر شرق»، «The ABC Murders»، «ورق‌ها روی میز» و «مرگ در نیل» معروف‌ترین رمان‌های کریستی با محوریت شخصیت پوآرو هستند.
هانا که کتاب‌هایش در ۲۴ کشور دنیا منتشر شده‌اند، گفت: «آگاتا کریستی نویسنده‌ای بود که باعث شد من در ۱۳ سالگی عاشق داستان‌های اسرارآمیز بشوم. در طول یک سال تمام کتاب‌هایش را خریدم و خواندم و از همان موقعی یک از طرفداران پروپاقرصش بوده‌ام.»
او افزود: «این هرکول پوآرو و خانم مارپل بودند که باعث شدند من به نوشتن داستان‌های اسرارآمیز روی بیاورم، و این طرح‌های داستانی درخشان و شناخت عمیق کریستی از روان بشر بود که هویت من را به عنوان یک نویسنده جنایی شکل داد.»
«افتخار بزرگی نصیبم شده و هنوز باورم نمی‌شود که قرار است این رمان را بنویسم. تمام تلاشم را می‌کنم که برای مدتی طولانی و در چند فصل متوالی هرکول پوآرو را درگیر داستانی اسرارآمیز کنم.»
آگاتا کریستی متولد ۱۸۹۰ در دون بود. او ۸۰ رمان و مجموعه داستان جنایی، دو زندگینامه و هشت رمان با نام مستعار مری وست‌ماکت نوشته است. آخرین رمانی که پوآرو در آن حضور داشت «پرده» نام دارد که در دهه ۱۹۴۰ نوشته شده اما در تا سال ۱۹۷۵ منتشر نشد. معروف‌ترین نمایشنامه کریستی «تله موش» است که از سال ۱۹۵۲ تا کنون روی صحنه است و اجرای آن متوقف نشده. کریستی در سال ۱۹۷۶ درگذشت.
بیش از دو میلیارد نسخه از آثار او در سراسر دنیا به فروش رفته‌اند و بارها و بارها اقتباس‌های سینمایی، تلویزیونی و نمایشی آنها ساخته شده است.
جدا از داستان‌های کریستی، بسیاری هرکول پوآرو را از سریال «پوآرو» با بازی دیوید سوشی (در ایران با تلفظ ساچت) به خاطر می‌آورند.
پوآرو تنها شخصیتی نیست که پس از مرگ نویسنده‌اش دوباره به عرصه ادبیات بازگشته است. جیمز باند (مخلوق یان فلمینگ)، شرلوک هلمز (مخلوق سر آرتور کانن دویل) و دراکولا (مخلوق برام استوکر) همگی در سال‌های اخیر در داستان‌هایی جدید حضور پیدا کرده‌اند.
جدیدترین رمان جیمز باند نوشته ویلیام بوید، با عنوان «تنها» اواخر همین ماه منتشر می‌شود.
تلگراف / ۴ سپتامبر / ترجمه: حسین عیدی‌زاده

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر